Selgusid Saue valla 2024 meistrid suusatamises

13. veebruar 2024, 12:00

Laupäeval 10.veebruaril liikusid Saue valla suusasõbrad Palivere terviserajale, et seal aasta parimad välja selgitada

Seekord võisteldi traditsioonilise võistluspaiga Alema suusaradade asemel Paliveres, sest vahepealsed sulailmad olid viinud Alema radadelt lume.Palivere suusarajad, aga olid tänu kunstlume olemasolule ja heale rajahooldusele suurepärases seisukorras.

Neid suusaradu asusid nautima kooliealised võistlejad kuni veteransportlasteni välja. Kõige nooremas vanuseklassis U -12 võidutses tüdrukutest  Eliise Kaljurand.Poistest oli selle

vanuseklassi parim Karl Vinter, Johann Tomikase ja Frederik Valma ees. Noormeeste U-16 parimad olid Marten Suits, Rasmus Naber ja Sverre Laineste.

Naiste  vanuseklassis näitas kell kõige kiiremat aega Susan Pihelgasele seda naisvõistlejate seas absoluutselt päeva parima ajaga -12.09. Teine  Mirje Tombak ja kolmas koht kuulus Ann Lepikule.

Kui U 12 poiste parim oli Karl, siis Karli isa Siim järgis poisi eeskuju ning oli võidukas meeste seas. Teine koht väga hea sôidu teinud Janar Pajole ja pronksine autasu rändas rohkem saalihoki mängijana tuntust kogunud ja hetkel Eesti noormeeste U-19 saalihoki koondist juhendavale Kaspar Kallionile. Meesveteranide esikolmikut iseloomustab kõige paremini mitmekülgsus. Nendele võistlejatele - Jano, Janar ja Jaan -on suusatamine kõigest üks paljudest harrastatavatest spordialadest. Võitjaks aga osutus seekord Jano Järvelaid, teine Janar Laanemets  ja kolmas auhinnaline koht Jaan Valtinile. Noorematest naisveteranidest oli parim Katrin Pihlakas, kes on lisaks suusatamisele, esindanud Saue valda ka suvistel Eestimaa suvemängudel oma põhialal jalgrattasõidus. Parimas eas naisvõistlejaist tegi kõige kiiremat sôitu Marika Kopõlova, hõbedane autasu kuulus Eneli Pallile ja pronks Liivi Ermasele. Meestest selles vanuseklassis võidutses väsimatu Ain Kilk, aga kôigest 0,5 sekundilise eduga Andres Laineste ees,millisesse rajaossa see kaotus jäi teab kõige paremini ilmselt Andres ise. Andres ja Ain löövad edukalt kaasa ka Eestimaa pikamaa suusasarjades. Kolmanda koha oma nime ette sôitis Marco Sang. Eriauhinnana oli Saue Spordikeskuse poolt välja pandud talvemütsid, kui kõige kiiremat suusaaega näidanud naisele ja mehele. Mütside võitjaks osutusid Susan Pihelgas- 12.09 ja Siim Vinter - 10.08. Peredest oli kõige rohkearvulisemalt suusatajaid Tombaku ja Põldaru suguvõsadest.

Meistrivõistluste raames selgitati välja ka Kernu Terassarja parimad suusatajad. Nendeks osutusid Mirje ja Janar.

 

Suur tänu osalejatele ja palju õnne võitjatele! Tänusõnad korraldustiimile - Kaljo Põldaru Urmas Paejärv, Kristjan Küttis, Mati Kallemets.

Ees on ootamas Eesti omavalitsuste talimängud 2.-3. märtsil Tartumaal Lähtes. Loodame ja ootame edukaid starte Saue valla sportlastelt!

 

Rainer Kukk

Saue Spordikeskuse projektijuht

 

 

Selgusid Saue valla 2024 meistrid suusatamises
Selgusid Saue valla 2024 meistrid suusatamises
Selgusid Saue valla 2024 meistrid suusatamises